1 cm hosszú, fehér, vékonyka élősködő

Tisztelt Doktor úr! Tavaj márciusban fedeztem fel egy aprócska, kb 1 cm hosszú, fehér, vékonyka élősködőt. Este, lefekvéskor jeletkezett be. Ekkor fekete dió tinktúra kúrával próbáltam megszabadulni tőle. Majd Vermox kúra. Pár tig rendben voltam, de újra megjelentek. Ekkor csináltam egy komplex béltisztító kúrát/Coral mind, a hozzá tartozó parazita ellenes készítménnyel./ Sajnos ez sem vezetett sikerhez. Az önök temékéből a 3, doboz felénél tartok, de a lakótársak köszönik szépen, jól vannak, végbél körüli viszketés hol erősebb, hol gyengébb.
Panelban lakom. Nincs háziállat. Mamáméknál van, max a gyerekeim abajgatják. Gyerekeimen nem tapasztalom a tüneteket
Törölközőt 2-3 naponta cserélem, 60 fokon mosom. Ágyneműt kb 10 naponta húzok. Disznóhúst max feldolgozott formában,/kolbász, szalonna, néha hurka,  de nagyon ritkán / fogyasztok. WC használat után, vagy a kényes terület mosása után fertőtlenítős kézmosót használok.
Mit tehetnék még, hogy megszabaduljak az élősködőktől? Nagyon elfáradtam. Az alvásomat is zavarják többször.
Előre is köszönöm az ötleteket.
Godó Krisztina
Válasz

Dr. Dezsényi Balázs

(Infektológia, trópusi orvostan szakorvos)
2023. május 12.
Kedves Krisztina ! 
A beszámolója megfelel tartós illetve visszatérő cérnagiliszta, azaz Enterobius vermicularis fertőzésnek. Az elhúzódó illetve visszatérő fertőzés nem ritkaság. Kizárólag emberi fertőzés.  A gyógynövénytartalmú készítmények -így a Parasic is – hatékonyak a féregűzésben, azonban önmagukban nem minden esetben elegendőek. Érdemes egyrészt diagnosztikus vizsgálatot végezni, másrészt megfelelő anthelmintikus kezelést végezni a családtagoknál is. 
Üdvözlettel,
Dr. Dezsényi Balázs