Nincsenek termékek a kosárban.
A hidroxi-propil-metil-cellulóz egy fehér, íztelen szagtalan por, mely hideg vízben jól oldódik. Kiváló sűrítő, emulgeáló, filmképző, diszpergáló anyag. Sav- és lúgállóság, valamint enzimrezisztencia jellemzi, aminek köszönhetően felhasználása igen széleskörű. Cellulózból állítják elő, fő felhasználási területei az élelmiszeripar, gyógyszergyártás és építőipar. Biztonságos anyagnak tekintik, mely az emberi szervezetre ártalmatlan és a szervezetből kiválasztódik.
A hidroxi-propil-metil-cellulóz az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül engedélyezett. Egyebek mellett a következőkben: • Majonéz, szószok, ketchup • Desszertek és fagylaltok • Halkészítmények • Sütemény, kekszek, levelestészta • Csökkentett energiatartalmú élelmiszerekben.
https://www.kimachemical.com/hu/news/what-is-hydroxypropyl-methyl-cellulose
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hidroxipropil-metilcellul%C3%B3z