arrow-leftarrow-rightchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upfacebook-altfacebookfilterhamburgerinfoinstagrampackagepinterestplay-circlequotesearchsettingsshopping-carttiktoktruckuseryoutube

Hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj)

A hidroxi-propil-metil-cellulóz egy fehér, íztelen szagtalan por, mely hideg vízben jól oldódik. Kiváló sűrítő, emulgeáló, filmképző, diszpergáló anyag. Sav- és lúgállóság, valamint enzimrezisztencia jellemzi, aminek köszönhetően felhasználása igen széleskörű. Cellulózból állítják elő, fő felhasználási területei az élelmiszeripar, gyógyszergyártás és építőipar. Biztonságos anyagnak tekintik, mely az emberi szervezetre ártalmatlan és a szervezetből kiválasztódik.

A hidroxi-propil-metil-cellulóz az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül engedélyezett. Egyebek mellett a következőkben:
• Majonéz, szószok, ketchup
• Desszertek és fagylaltok
• Halkészítmények
• Sütemény, kekszek, levelestészta
• Csökkentett energiatartalmú élelmiszerekben.

Hivatkozások

https://www.kimachemical.com/hu/news/what-is-hydroxypropyl-methyl-cellulose

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hidroxipropil-metilcellul%C3%B3z