Hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj)

A hidroxi-propil-metil-cellulóz egy fehér, íztelen szagtalan por, mely hideg vízben jól oldódik. Kiváló sűrítő, emulgeáló, filmképző, diszpergáló anyag. Sav- és lúgállóság, valamint enzimrezisztencia jellemzi, aminek köszönhetően felhasználása igen széleskörű. Cellulózból állítják elő, fő felhasználási területei az élelmiszeripar, gyógyszergyártás és építőipar. Biztonságos anyagnak tekintik, mely az emberi szervezetre ártalmatlan és a szervezetből kiválasztódik.

A hidroxi-propil-metil-cellulóz az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül engedélyezett. Egyebek mellett a következőkben:
• Majonéz, szószok, ketchup
• Desszertek és fagylaltok
• Halkészítmények
• Sütemény, kekszek, levelestészta
• Csökkentett energiatartalmú élelmiszerekben.

Hivatkozások

https://www.kimachemical.com/hu/news/what-is-hydroxypropyl-methyl-cellulose

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hidroxipropil-metilcellul%C3%B3z

Név:
Hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj)

Latin név:
Hidroxi-propil-metil-cellulóz

Tartalomjegyzék

Kapcsolódó termékek

 • A Detox Vital egy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag antioxidáns készítmény. Esszenciális tápanyagok, aminosavak, enzimek és növényi összetevők sokaságát tartalmazza az immunrendszer megfelelő működésének és a szervezet nehézfémektől való megtisztításának érdekében.

  Detox Vital

  9710 Ft

  A Detox Vital egy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag antioxidáns készítmény. Esszenciális tápanyagok, aminosavak, enzimek és növényi összetevők sokaságát tartalmazza az immunrendszer megfelelő működésének és a szervezet nehézfémektől való megtisztításának érdekében.

 • A kizárólag természetes hatóanyag-tartalmú Swiss Detox Prime egy növényi májvédő készítmény. Összetevői méregtelenítő és májsejt regeneráló hatással bírnak. A készítményben található máriatövis kivonat védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásai ellen, a kolin részt vesz egyes sejtmegújító folyamatokban, a C-vitamin pedig erősíti az immunrendszert.

  Swiss Detox Prime

  4990 Ft

  A kizárólag természetes hatóanyag-tartalmú Swiss Detox Prime egy növényi májvédő készítmény. Összetevői méregtelenítő és májsejt regeneráló hatással bírnak. A készítményben található máriatövis kivonat védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásai ellen, a kolin részt vesz egyes sejtmegújító folyamatokban, a C-vitamin pedig erősíti az immunrendszert.

 • A Parasic egy növényi hatóanyagokat tartalmazó készítmény paraziták ellen. Természetes összetevői között megtalálható a fokhagyma, tökmag és homoki gyopár kivonat. Az olyan növényi hatóanyagok, mint például a szent bazsalikom és az örménygyökér kivonat az élősködők szervezetből való távozását segítik.

  Parasic

  8690 Ft

  A Parasic egy növényi hatóanyagokat tartalmazó készítmény paraziták ellen. Természetes összetevői között megtalálható a fokhagyma, tökmag és homoki gyopár kivonat. Az olyan növényi hatóanyagok, mint például a szent bazsalikom és az örménygyökér kivonat az élősködők szervezetből való távozását segítik.

 • A ToXiClean egy 100%-ban természetes, gondosan kiválasztott növényi hatóanyag tartalmú étrend-kiegészítő. 

  ToXiClean

  9710 Ft

  A ToXiClean egy 100%-ban természetes, gondosan kiválasztott növényi hatóanyag tartalmú étrend-kiegészítő.