arrow-leftarrow-rightchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upfacebook-altfacebookfilterhamburgerinfoinstagrampackagepinterestplay-circlequotesearchsettingsshopping-carttiktoktruckuseryoutube

Mikrokristályos cellulóz

A cellulóz vízben nem oldódó poliszacharid, amely a növényi sejtfalak alapvető építőköve. A mikrokristályos cellulózt cellulózból sósav hatására állítják elő, a porított cellulózt a növényi rostokból származó cellulóz mechanikai megszakításával és tisztításával nyerik. Ez egy fehér színű, szagtalan, por formájú anyag.

A mikrokristályos cellulóz megtalálható egyes élelmiszerekben. Főként alacsony energiatartalmú élelmiszerek töltőanyagaként használják, mivel az ember számára emészthetetlen. Olajok és aromák, emulgeálószerek, sűrítőanyagok vagy tabletták egy részének hordozójaként is használják.

Nem mutat káros hatásokat és biztonságos anyagnak tekinthető.