Állandóan fáj és ég a gyomrom

Tisztelt Doktor Úr!

65 éves vagyok. 2018 óta krónikus vastagbélgyulladásom van. Azóta rendszeresen járok egy gasztroenterológushoz. Az évek alatt többször végeztek gastroscopiát és colonoscopiát. Legutóbb 2022. júliusában.
A vélemény: Reflux-oesophagitis st. I. Gastritis chr. Proctitis ulcerosa in remissione.
Gyógyszerek: Quamatel 20 mg, Meteospasmyl, salofalk 250 mg.

A gyógyszereket szedem, mégis egyre rosszabbul érzem magam. Az alhasam a köldök és a szeméremcsontom között állandóan fáj, a gyomrom ég és fáj, a székletem gyakorisága változó, van amikor szorulásom van, de van amikor egy nap 6-7 alkalommal is van székletem, melynek állaga mindig formált, nem híg, nem tipikus hasmenéses jellegű. Az utóbbi egy , másfél évben 5 kg fogytam, jelenleg 50 kg vagyok.
Csináltattam hasi ultrahangot, CT-t, urulógusnál, nőgyógyászati szűrésen is voltam, minden leletem negatív.
Mindezek ellenére egyre rosszabbul érzem magam, a fájdalmaim nem szűnnek. Szerintem a gyógyszerek mellékhatásai is jelentkeztek, főleg a Salofalk-ra gyanakszom, aminek a mellékhatásában szerepel a hasmenés. A gyomorsav lekötő sem használ, egyáltalán, savtúltengésem van-e, vagy épp az ellenkezője, kevés a savam?
Évek óta laktóz és gluténmentesen étkezem, diétázom. Mindezek ellenére úgy érzem, hogy egyre erősödnek a fájdalmaim. Éjjel 3 óra körül rendszeresen felébredek, jelez a fájdalom, nehezen tudok visszaaludni.
Kipróbáltam, hogy elhagytam a gyógyszerek szedését, akkor jobb lett egy kicsit, nem kellett annyiszor WC-re mennem, de a fájdalmaim nem szűnnek. Algopiryn sem igazán használ.

Elmentem egy természetgyógyászhoz, aki egy bioenergetikai vizsgálattal megállapította, hogy a szervezetem tele van kórokozókkal: candida, salmonella, helicobacter pylori, reovirus,stb.
Említettem az orvosomnak, aki erre csak legyintett. De, én úgy gondolom, hogy amíg ezek a kórokozók a szervezetemben vannak, és nem irtsuk ki őket, addig semmit nem érnek a gyógyszerek sem?! Sajnos, semmilyen kiegészítő vizsgálatot nem javasol, nem küld el vizsgálatokra, csak a fenti gyógyszereket írja fel.

Kedves Doktor Úr!
Kérem szíves tanácsait, hogyan tovább, merre….? Milyen vizsgálatokra lenne szükségem?
(Az is felmerült bennem, talán orvost kéne váltanom?)
Megtisztelő válaszát várva,
őszinte nagyrabecsüléssel üdvözli,
Molnár Beáta

Válasz

Dr. Podlupszki Csaba

(Gasztroenterológus)
2023. február 27.
Kedves Beáta!
A leírtak alapjan nem zárom ki, de nem is tudom megerősíteni, hogy esetleg valami kórokozó van a szervezetében, de mindenképp ki kell deríteni. Kérjen beutalót a fertőzőre, ill. Helicobacter pylori tesztet is kellene végezni. Ha nem hajlandó az orvosa az együttműködésre javaslom váltson, keressen más szakembert, hiszen egészsége csak egy van!

Tisztelettel

Dr. Podlupszki Csaba