Dugulás érzés a gyomorszáj körül, fájdalom, gyomorégés

Tisztelt Doktor úr! Júniusban reggel megettem a zabkásámat, illetve a zabtejes kávémat es borzasztó rosszul lettem. Olyan érzésem volt, mintha az étel megrekedt volna a gyomorszájam környékén, melynek következtében fulladtam is majdnem 1 hétig, illetve gyomorégésem is volt. Elkezdtem olvasni a témában, ahol azt írták, hogy sok esetben van, hogy valakinek kevés a gyomorsava. 1 hét után emiatt kipróbáltam a citromos vizet, ami egyből ezt a dugulás érzést elmulasztotta a gyomorszáj körül. 1 hétig jól is voltam, aztán kezdődött minden előröl… most már 5 hónapja tart ez a bal borda alatti gyomorpuffadás, gyomorszáj körüli diszkomfort érzés, a bal oldalon mintha be lenne ragadva a levegő, sokat böfögök stb.

Voltam vérvételen, csak a TSH lett magas (7 körül), illetve a kortizol (888). A hashimotomra 8 éve letroxot szedek. Voltam ultrahangon, nem látszódott semmi, csak sok gáz a belekben. Voltam ételintolerancia teszten is, kijött a glutén, tej, tojás, zab, magvak stb. érzékenysége. Lassan 1 hónapja nem fogyasztom ezeket, de nem jobb. Szedtem 2 hónapig probiotikumot, nem használt, szedek normix antibiotikumot, ezt csak 2 napja szedem, egyelőre ez sem használ.

Írtak fel protonpumpa gátlót, de azt nem merem szedni.

Ön szerint mi lehet a gond?

Válasz

Dr. Podlupszki Csaba

(Gasztroenterológus)
2023. október 06.

Jó napot!

Véleményem szerint rekeszizom sérve van.  Gyomortükrözést kellen végezni és a kivizsgálásig javaslom szedni a  protonpumpa gátlót.
Tisztelettel
Dr. Podlupszki Cs.