Kálium szorbát

A kálium szorbát a szorbinsav káliumsója, amelyet az élelmiszeriparban általános konzerváló anyagként régóta alkalmaznak. Többlépcsős kémiai reakcióval állíják elő. A természetben megtalálható például a madárberkenye (Sorbus aucuparia) gyümölcsében. Gátolja az élesztők, a penészgombák és néhány baktérium növekedését. Nincs csíraölő hatása, ezért csak higéniailag kifogástalan termékek eltarthatóságát képes meghosszabbítani. A kálium-szorbátot a penész- és élesztőgombák szaporodásának gátlására használják a sajtban, borban, joghurtban, szárított húsokban és péksüteményekben, valamint szárított gyümölcsök kezelésére.

A kálium szorbát biztonságos konzerváló anyagnak számít, melyet az emberi zsíranyagcsere teljes mértékben lebont.

 

Hivatkozások

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1lium-szorb%C3%A1t

https://borpatika.com/termek/kalium-szorbat-e202/

Név:
Kálium szorbát

Latin név:
Potassium sorbatum

Kapcsolódó termékek

  • A gyermekeknek készült Parasic Junior egy 100%-ban természetes, gyógyfüveket tartalmazó készítmény. A benne található, gondosan válogatott növényi hatóanyagok, mint például a homoki szalmagyopár, az édesgyökér, a szent bazsalikom és a máriatövis kivonat a káros paraziták szervezetből való távozását segíthetik elő.

    Parasic Junior

    8690 Ft

    A gyermekeknek készült Parasic Junior egy 100%-ban természetes, gyógyfüveket tartalmazó készítmény. A benne található, gondosan válogatott növényi hatóanyagok, mint például a homoki szalmagyopár, az édesgyökér, a szent bazsalikom és a máriatövis kivonat a káros paraziták szervezetből való távozását segíthetik elő.

Vitamin U 20% kedvezménnyel

Az U-vitamin az egyetlen ilyen termék.

Hatása különösen érdekes azoknak, akiknek irritált gyomornyálkahártyájuk van, túlzott gyomorsav-termeléssel és refluxokkal küzdenek és gyomorfekélyben szenvedőknek.