Mit keresel?
0 Ft
0 Ft
A kálium szorbát a szorbinsav káliumsója, amelyet az élelmiszeriparban általános konzerváló anyagként régóta alkalmaznak. Többlépcsős kémiai reakcióval állíják elő. A természetben megtalálható például a madárberkenye (Sorbus aucuparia) gyümölcsében. Gátolja az élesztők, a penészgombák és néhány baktérium növekedését. Nincs csíraölő hatása, ezért csak higéniailag kifogástalan termékek eltarthatóságát képes meghosszabbítani. A kálium-szorbátot a penész- és élesztőgombák szaporodásának gátlására használják a sajtban, borban, joghurtban, szárított húsokban és péksüteményekben, valamint szárított gyümölcsök kezelésére.
A kálium szorbát biztonságos konzerváló anyagnak számít, melyet az emberi zsíranyagcsere teljes mértékben lebont.
Hivatkozások
Név:
Kálium szorbát
Latin név:
Potassium sorbatum
A gyermekeknek készült Parasic Junior egy 100%-ban természetes, gyógyfüveket tartalmazó készítmény. A benne található, gondosan válogatott növényi hatóanyagok, mint például a homoki szalmagyopár, az édesgyökér, a szent bazsalikom és a máriatövis kivonat a káros paraziták szervezetből való távozását segíthetik elő.
A gyermekeknek készült Parasic Junior egy 100%-ban természetes, gyógyfüveket tartalmazó készítmény. A benne található, gondosan válogatott növényi hatóanyagok, mint például a homoki szalmagyopár, az édesgyökér, a szent bazsalikom és a máriatövis kivonat a káros paraziták szervezetből való távozását segíthetik elő.
Az U-vitamin az egyetlen ilyen termék.
Hatása különösen érdekes azoknak, akiknek irritált gyomornyálkahártyájuk van, túlzott gyomorsav-termeléssel és refluxokkal küzdenek és gyomorfekélyben szenvedőknek.