ResistAid

A ResistAid a LONZA által Amerikában előállított természetes immunerősítő összetevő. Szabadalmaztatott vízbázisú extrakciós folyamattal készül a vörösfenyőfákból. A ResistAidTM egy oldható rost arabinogalaktán és bioaktív polifenolos flavonoidokat tartalmaz, és így antioxidáns kapacitással rendelkezik.

Az arabinogalaktánt az emberek évezredek óta fogyasztják, és számos közönséges zöldségben, valamint prebiotikus gyógynövényekben is megtalálható. Ennek a hosszú, sűrűn elágazó, nagy molekulatömegű poliszacharidnak a fő kereskedelmi forrásai az észak-amerikai vörösfenyők.  Sejt- és állatmodellekben a vörösfenyő arabinogalaktán képes fokozni a természetes ölősejteket és makrofágokat, valamint a gyulladást elősegítő citokinek szekrécióját. Embereken végzett klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a vörösfenyő arabinogalaktán növelte a szervezet védekezőképességét a megfázás és a fertőzésekkel szemben. A vörösfenyő arabinogalaktán 23%-kal csökkentette a megfázásos epizódok gyakoriságát.

Egy 2013-ban megjelent publikáció szerint a vörösfenyő arabinogalaktán (ResistAid) immunstimuláló tulajdonságai miatt megelőzheti a megfázásos fertőzéseket. Egy placebo-kontrollos, klinikai vizsgálatban a ResistAid készítmény hatását vizsgálták a közönséges megfázás előfordulására. Az arabinogalaktán csökkentette a megfázás előfordulását (p = 0,055). A fertőzés által érintett résztvevők száma szignifikánsan kevesebb volt arabinogalaktán fogyasztása után, mint a placebo fogyasztása esetében.

A közönséges nátha egy vírusos fertőzés, amely jelentős gazdasági terheket jelent a nyugati országokban. A megfázás előfordulásának és súlyosságának csökkentését célzó táplálkozási megoldások kutatása és fejlesztése manapság az érdeklődés középpontjában áll, és a vörösfenyő arabinogalaktán ígéretes támogató szernek tűnik.

 

https://www.lonza.com/news/141001-resistaid-patent

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3856471/

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1185/03007995.2013.765837 

https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12986-016-0086-x

Név:
ResistAid

Latin név:
ResistAid

Kapcsolódó termékek

  • A Swiss Prebiotix Ultra egy komplex összetételű prEbiotikus készítmény. 4 féle oligoszacharid forrása, melyek elengedhetetlenek a bélflóra egyensúlyának fenntartásához. A frukto-oligoszacharidok jótékonyan hatnak az immunrendszer működésére, valamint táplálékot biztosítanak a bélben található jótékony baktériumok számára, ezáltal támogatva életfolyamatukat. A termék fő összetevője ResistAid®, amely több innovációs díjat nyert, pl. a VITAFOOD-on 2015.-ben. Vegánok számára is alkalmas.

    Swiss Prebiotix Ultra

    6290 Ft

    A Swiss Prebiotix Ultra egy komplex összetételű prEbiotikus készítmény. 4 féle oligoszacharid forrása, melyek elengedhetetlenek a bélflóra egyensúlyának fenntartásához. A frukto-oligoszacharidok jótékonyan hatnak az immunrendszer működésére, valamint táplálékot biztosítanak a bélben található jótékony baktériumok számára, ezáltal támogatva életfolyamatukat. A termék fő összetevője ResistAid®, amely több innovációs díjat nyert, pl. a VITAFOOD-on 2015.-ben. Vegánok számára is alkalmas.