Barett-szindróma és reflux

Szeretném megkérdezni, hogy Eliquis napi 2×5 mg véralvadásgátló, Valsacor napi 320 mg, ConcorCor napi 1.25 mg fele, Cordarone heti 2x100mg, Controloc 2×40 mg, lefekvés kor Gaviscon gyógyszerek szedése mellett az U vitamin is javasolt lenne?
(Epés-reflux, Barett-nyelőcső (2 éve szövettanilag igazolt, tavaly októberben már nem jelezték a szövettan eredményben, pedig vettek le mintát a nyelőcső ről is, Barett-szindróma meggyógyulhat?)
Controloc szedése alatt már többször volt éjjel 140 feletti pulzusom, pitvarfibrillációm.
Szíves megértő és segítőkész válaszát nagyon szépen köszönöm!

Válasz

Dr. Tóth Sára Rebeka

(Belgyógyász)
2023. március 29.

Kedves Györgyi!

Alapvetően az Ön által leírtak alapján megpróbálhatja az U-vitamin szedését.
A Barret-metaplasia egy vissza nem fordítható folyamat, amely csupán karbantartható és progressziója lassítható a megfelelő kezeléssel.
Controloc szedése és a magas frekvenciájú pitvarfibrilláció között nem igen van összefüggés. De amennyiben ilyen magas frekvenciájú pitvarfibrilláció többször előfordul Önnél, keresse fel kardiológusát a gyógyszerek módosítása, kiegészítése céljából.

 

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel,
Dr. Tóth Sára Rebeka

 

A tanácsadás online formában történik, mely során a páciens személyes vizsgálatára, leleteinek átnézésére nincs lehetőség. A válaszadás a kérdező által elmondott információk alapján történik. A tanácsadás soha nem helyettesíti a személyes orvosi vizsgálatot, konzultációt. Súlyos panaszok, állapotrosszabbodás esetén azonnali személyes orvosi vizsgálat szükséges.