Súlyos Candida fertőzés

Tisztelt Doktor Ur! Egy olyan problémával fordulok Önhoz, hogy nemreg sulyos Candida tulszaporodast diagnosztizaltak nalam, ami még egy par évvel ezelőtti hosszadalmas antibiotikum kúra eredmenye. A diagnozist felallito Doktor Ur oreganoolajat es egyeb homeopatias keszitmenyeket javasolt csak, mondvan, ő nem szereti a gyógyszereket. Vélemenyem szerint egy gyogyszeres kezelés sokkal hatasosabb lenne. Szeretném a véleményét kérni, több gombaellenes gyogyszert is talaltam (diflucan, mycosyst). Ön mit gondol, milyen kezelést javasolna? 

Válasz

Dr. Podlupszki Csaba

(Gasztroenterológus)
2019. október 11.

Tisztelt Kálmán!

A Candida fertőzés első tüneteinek észlelésekor az első lépés az emésztőrendszer helyreállítása, csak ezután lesz pozitív hatása a kezelésnek!

A méregtelenítés és a béltisztítás ebben az esetben is szükséges. A béltisztítás az első lépés a bélflóra helyreállítására. Ki kell tisztítani a szervezetből a felgyülemlett salakanyagokat, csak így válik lehetségessé a normál emésztési funkciók helyreállítása. A béltisztítás leghatékonyabb és legkíméletesebb módja a Clean Inside természetes rostkeverék alkalmazása. A Clean Inside eltávolítja a bélcsatornából a salakanyagokat, aminek köszönhetően megfelelő környezetet biztosít a bélflóra számára. Előfordul, hogy a Candida nehézfémmérgezés következtében szaporodik el túlságosan, ezért a béltisztítás után szükségessé válik a teljes méregtelenítés is. Miután a nehézfémek távoztak a szervezetből, az immunrendszer megerősödik, és így sokkal nagyobb sikerrel lehet felvenni a küzdelmet a Candida túlszaporodásával szemben. A méregtelenítés hatékony módszere pl. a ToxiClean méregtelenítő program alkalmazása, amely nemcsak a méreganyagokat és a nehézfémeket távolítja el a szervezetből, de a méregtelenítő szerveket, főként a májat, is kitisztítja, valamint biztosítja a probiotikus baktériumok pótlását a vastagbélben.

Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba