Kérdés

Tisztelt Doktor Ur! Egy olyan problémával fordulok Önhoz, hogy nemreg sulyos Candida tulszaporodast diagnosztizaltak nalam, ami még egy par évvel ezelőtti hosszadalmas antibiotikum kúra eredmenye. A diagnozist felallito Doktor Ur oreganoolajat es egyeb homeopatias keszitmenyeket javasolt csak, mondvan, ő nem szereti a gyógyszereket. Vélemenyem szerint egy gyogyszeres kezelés sokkal hatasosabb lenne. Szeretném a véleményét kérni, több gombaellenes gyogyszert is talaltam (diflucan, mycosyst). Ön mit gondol, milyen kezelést javasolna? 

Válasz

Dr. Podlupszki Csaba

2019. október 11.
(Gasztroenterológus)

Tisztelt Kálmán!

A Candida fertőzés első tüneteinek észlelésekor az első lépés az emésztőrendszer helyreállítása, csak ezután lesz pozitív hatása a kezelésnek!

A méregtelenítés és a béltisztítás ebben az esetben is szükséges. A béltisztítás az első lépés a bélflóra helyreállítására. Ki kell tisztítani a szervezetből a felgyülemlett salakanyagokat, csak így válik lehetségessé a normál emésztési funkciók helyreállítása. A béltisztítás leghatékonyabb és legkíméletesebb módja a Clean Inside természetes rostkeverék alkalmazása. A Clean Inside eltávolítja a bélcsatornából a salakanyagokat, aminek köszönhetően megfelelő környezetet biztosít a bélflóra számára. Előfordul, hogy a Candida nehézfémmérgezés következtében szaporodik el túlságosan, ezért a béltisztítás után szükségessé válik a teljes méregtelenítés is. Miután a nehézfémek távoztak a szervezetből, az immunrendszer megerősödik, és így sokkal nagyobb sikerrel lehet felvenni a küzdelmet a Candida túlszaporodásával szemben. A méregtelenítés hatékony módszere pl. a ToxiClean méregtelenítő program alkalmazása, amely nemcsak a méreganyagokat és a nehézfémeket távolítja el a szervezetből, de a méregtelenítő szerveket, főként a májat, is kitisztítja, valamint biztosítja a probiotikus baktériumok pótlását a vastagbélben.

Tisztelettel  Dr.Podlupszki Csaba

Kérdés

Tisztelt Doktor úr! Segitségét szeretném kérni Candida fertőzéssel kapcsolatban, férfiként küzdök a problémával. A nemi szervemen illetve a nyelvemen található lepedék a látható tünet. Több szakorvosi rendelést is felkerestünk mire megtaláltuk a probléma forrását. Már túlvagyok egy 4 szemes fluconazole kúrán canesten krémmel kentem magam. Utána 28 darabos omicral kúrán voltam, szintén krémmel kezelték a péniszem. Most újabb kezelést írtak ki számomra viszont nem érzek változást a kezelések hatására. A férfiak esetén jellemző az ilyen makacs gombás betegség? Illetve a gombás megbetegedés hátterében nem lehet hogy valami rezisztens gombafaj van amire nem hatnak ezek a kezelések? Illetve lehetséges ezt oly mértékben visszaszorítani hogy ne legyenek ilyen panaszaim? Köszönöm a segítségét!

Válasz

Dr. Podlupszki Csaba

2017. május 23.
(Gasztroenterológus)

Kedves Érdeklődő,

Gasztroenterológiával foglalkozom, így nincs tapasztalatom ezekkel a panaszokkal. Ettől függetlenül egy immunológiai kivizsgálást ajánlanék.
Tisztelettel:
Dr. Podlupszki Csaba

Kérjen tanácsot

Dr. Podlupszki Csaba (gasztroenterológus) vagyok, tanulmányaimat a prágai Comenius Egyetem Orvosi Karán végeztem, ahol 1997-ben diplomáztam. Ezt 2000-ben a belgyógyászati, majd 2004-ben a gasztroenterológiai szakvizsga követte. Ettől kezdve gasztroenterológiai szakrendelőben dolgozom szakorvosként.

Szeretném jelezni kedves Olvasóimnak, hogy számomra minden kérdésük fontos, ám orvosi elfoglaltságom miatt sajnos limitáltak az erőforrásaim. Kérem Önöket, hogy kizárólag a gasztroenterológiával kapcsolatos kérdésekkel keressenek, mivel a fent említett okokból kifolyólag csak ezekre tudok választ adni. Megértésüket nagyon köszönöm!
Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Dr. Tóth Sára Rebeka (belgyógyász) vagyok, 2016-ban végeztem a Debreceni Egyetem általános orvostudományi karán summa cum laude minősítéssel. Gyerekkori álmom volt, hogy orvos lehessek, így azóta tartó lelkesedéssel dolgozom a szakmában.

Dr. Dezsényi Balázs (infektológus, a trópusi betegségek szakorvosa) vagyok, 2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetem általános orvosi karán, infektológia és trópusi orvostan szakképesítéssel rendelkezem, speciális kutatási területem a parazitológia, disszertációmat egy Magyarországan újonnan megjelent, májat érintő galandféregfertőzés, az alveoláris echinococcosis jellegzetességeiről írtam. Célom a parazitás fertőzésben szenvedő betegek hatékony diagnosztizálása és célzott kezelése.

Szakértőink, az  Önök rendelkezésre  állnak. Az alábbi űrlapon keresztül, felteheti egészségügyi problémáival kapcsolatos kérdéseit, amelyet 48 órán belül megválaszolnak.