Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap reggel éles alhasi fájdalommal ébredtem és a vérnyomásom is leesett 65-re. Szédültem, de aztán egy idő után feljebb ment. Azóta 100-110 között van. Az alhasi fájdalom csökkent,  főleg állóhelyzetben vagy mozgás közben érzem. Először nőgyógyászati problémára gondoltam, ezért nőgyógyászhoz fordultam, de kiderült, hogy nem ez a probléma forrása. Az orvos felvetette a bélgyulladás lehetőségét is. Fél évvel ezelőtt ugyanilyen alhasi fájdalmam volt, de vérnyomáscsökkenés nélkül, akkor a háziorvos gyulladáscsökkentőt írt fel, mivel petefészekgyulladásra gyanakodott. Ön szerint mi okozhatja a problémát? Egy vérvétel segítene kideríteni? Dietetikust vagy gasztroenterológiai vizsgálatot javasolna inkább? Előre is köszönöm válaszát!Üdvözlettel, Ditta

Válasz

Dr. Podlupszki Csaba

2019. december 11.
(Gasztroenterológus)

Kedves Ditta!

Azt javaslom, hogy keressen fel gasztroenterológust. Vér és vizelet vizsgálata szükséges. Ami az alacsony vérnyomását illeti, javasolt legalább 1 hónapon keresztül naponta feljegyezni az értékeket, de a háziorvosa is segíteni fog ebben Önnek. Addig is probiotikum használatát javasolnám, hogy a gyulladás mielőbb megszűnjön.

Tisztelettel:

Dr.Podlupszki Csaba

Kérjen tanácsot

Dr. Podlupszki Csaba (gasztroenterológus) vagyok, tanulmányaimat a prágai Comenius Egyetem Orvosi Karán végeztem, ahol 1997-ben diplomáztam. Ezt 2000-ben a belgyógyászati, majd 2004-ben a gasztroenterológiai szakvizsga követte. Ettől kezdve gasztroenterológiai szakrendelőben dolgozom szakorvosként.

Szeretném jelezni kedves Olvasóimnak, hogy számomra minden kérdésük fontos, ám orvosi elfoglaltságom miatt sajnos limitáltak az erőforrásaim. Kérem Önöket, hogy kizárólag a gasztroenterológiával kapcsolatos kérdésekkel keressenek, mivel a fent említett okokból kifolyólag csak ezekre tudok választ adni. Megértésüket nagyon köszönöm!
Tisztelettel Dr.Podlupszki Csaba

Dr. Tóth Sára Rebeka (belgyógyász) vagyok, 2016-ban végeztem a Debreceni Egyetem általános orvostudományi karán summa cum laude minősítéssel. Gyerekkori álmom volt, hogy orvos lehessek, így azóta tartó lelkesedéssel dolgozom a szakmában.

Dr. Dezsényi Balázs (infektológus, a trópusi betegségek szakorvosa) vagyok, 2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetem általános orvosi karán, infektológia és trópusi orvostan szakképesítéssel rendelkezem, speciális kutatási területem a parazitológia, disszertációmat egy Magyarországan újonnan megjelent, májat érintő galandféregfertőzés, az alveoláris echinococcosis jellegzetességeiről írtam. Célom a parazitás fertőzésben szenvedő betegek hatékony diagnosztizálása és célzott kezelése.

Szakértőink, az  Önök rendelkezésre  állnak. Az alábbi űrlapon keresztül, felteheti egészségügyi problémáival kapcsolatos kérdéseit, amelyet 48 órán belül megválaszolnak.