Bifidobacterium longum

A Bifidobacterium longum egy jótékony hatású, vagyis probiotikus baktérium, amely természetes módon is megtalálható az emberi emésztőrendszerben. Felfedezése a 20. század elején történt, és azóta az egyik legismertebb és leggyakrabban tanulmányozott probiotikus baktériummá vált. Természetes módon megtalálható az emberi vastagbélben, és fontos szerepet játszik az emésztőrendszer egészségének fenntartásában.

Gyógyhatásai

A Bifidobacterium longum fontos szerepet játszik az immunrendszer erősítésében és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Segíti a tápanyagok felszívódását, elősegíti az emésztést és gátolja a káros baktériumok elszaporodását. Ezek a tulajdonságok hozzájárulnak az emésztőrendszer egészségének fenntartásához és az emésztési problémák enyhítéséhez.

Fontos tulajdonsága, hogy képes túlélni az emésztőrendszerben lévő savas környezetet és a gyomor-béltraktusban található enzimeket. Ez lehetővé teszi számára, hogy eljusson a vastagbélbe, ahol ki tudja fejteni probiotikus hatását.

A Bifidobacterium longum által termelt vegyületek közül a tejsav és a rövid láncú zsírsavak kiemelkedő fontosságúak. A tejsav alacsonyabb pH-t eredményez a bélben, ami gátolja a káros baktériumok növekedését. A rövid láncú zsírsavak pedig táplálékul szolgálnak az emberi vastagbél sejtjeinek, elősegítve a bélflóra egyensúlyát és az egészséges bélmozgást.

Ezen vegyületek hatásai összességében pozitívan befolyásolják az emberi szervezet egészségét. A Bifidobacterium longum segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladást, és hozzájárul a bélflóra egyensúlyának fenntartásához. Ezek az előnyök számos egészségügyi probléma kezelésében és megelőzésében hasznosak lehetnek.

Segít a vírusos fertőzések, pl. az influenza és a gombás fertőzések, pl. a Candida ellen, hiszen gátolja a Candida albicans gomba szaporodását.

Mit mond a tudomány?

Egy a Translational Psychiatry szaklapban publikált tanulmány igen érdekes oldalára világít rá a B. longum-nak. Nem pusztán probiotikumként de únpszichobiotikumként is alkalmazható, vagyis jó hatással van a mentális, lelki egészségre. A kutatás során a résztvevők stressz szintjét mérték különböző helyzetekben.Ezek után a kísérleti alanyok B. longum-ot illetve placebót kaptak. A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy a Bifidobacterium longum-ot kapó alanyoknál csökkent a stressz szintje. A probiotikumok mentális egészségre gyakorolt hatása még igencsak gyerekcipőben jár, azonban a test-lélek összefüggés már a jelenlegi orvostudomány számára is ismert, így mindenképpen ígéretes probiotikumról van szó.

Felhasználása

A Bifidobacterium longum számos betegség kezelésében is hasznos lehet. Például, a baktériummal végzett klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy segíthet a gyulladásos bélbetegségek, mint például a colitis ulcerosa és a Crohn-betegség kezelésében. A probiotikus hatásának köszönhetően csökkentheti a gyulladást és enyhítheti a betegség tüneteit.

Segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladást és hozzájárul a bélflóra egyensúlyának fenntartásához. Számos betegség kezelésében is hasznos lehet, például a gyulladásos bélbetegségek, IBS vagy lisztérzékenység esetén. A termelt tejsav és rövid láncú zsírsavak kulcsszerepet játszanak ezekben az előnyökben. A Bifidobacterium longum további kutatása még folyamatban van, de jelenlegi ismereteink alapján ígéretes lehetőségeket kínál az egészségünk támogatására.

Hivatkozások

https://www.nature.com/articles/tp2016191

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8324359/

https://supplements.selfdecode.com/blog/b-longum/

 

Bifidobacterium Longum

Név:
Bifidobacterium longum

Latin név:
Bifidobacterium Longum

Tartalomjegyzék

Kapcsolódó termékek

 • A komplex összetételű Swiss Probiotix Max egy probiotikus étrend-kiegészítő készítmény. 15 féle, gondosan válogatott jótékony törzset, valamint kapszulánként 25 milliárd élőflórát tartalmaz, melyek hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyának helyreállításához és az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

  Swiss Probiotix Max

  10990 Ft

  A komplex összetételű Swiss Probiotix Max egy probiotikus étrend-kiegészítő készítmény. 15 féle, gondosan válogatott jótékony törzset, valamint kapszulánként 25 milliárd élőflórát tartalmaz, melyek hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyának helyreállításához és az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

 • A Swiss Probiotix 2.0 egy probiotikus étrend-kiegészítő, ami 10 fajta, az egészséges bélflóra fenntartásáért felelős jótékony baktériumtörzset tartalmaz. Kapszulánként 12,5 milliárd csírát biztosít a szervezet számára, melyek aktívan vesznek részt az immunrendszer karbantartásában.

  Swiss Probiotix 2.0

  7990 Ft

  A Swiss Probiotix 2.0 egy probiotikus étrend-kiegészítő, ami 10 fajta, az egészséges bélflóra fenntartásáért felelős jótékony baktériumtörzset tartalmaz. Kapszulánként 12,5 milliárd csírát biztosít a szervezet számára, melyek aktívan vesznek részt az immunrendszer karbantartásában.