Digezyme

A Digezyme® a Sabinsa által kifejlesztett készítmény, amely 5 féle enzimet, alfa-amilázt, laktázt, proteázt, lipázt és cellulázt tartalmaz. A megfelelő emésztés elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy az elfogyasztott táplálékból szervezetünk minden fontos elemet felhasználhasson. Az emésztés funkciójában részt vevő enzimek biztosítják az élelmiszerek, nevezetesen a fehérjék, cukrok és zsírok alapvető komponensekre történő lebontását, amelyek felszívódnak a vérben, és felhasználhatóvá válnak az energiatermelés folyamatában, a sejtszerkezetek felépítésében és az anyagcsere folyamatokban.

Az élelmiszerek enzimatikus emésztésének folyamatát a testben számos tényező befolyásolhatja. Ilyenek például, az élelmiszer-fogyasztási szokások hirtelen megváltozása, a környezeti szennyező anyagoknak való kitettség, az időjárás szeszélyei, utazások miatti stressz. Továbbá különböző betegségek, sebészeti beavatkozások, antibiotikumok használata és immunszuppresszív gyógyszerek alkalmazása.
Az enzimtermelés helyei, mint például a hasnyálmirigy, szintén károsodhatnak betegség vagy sérülés következtében, ami enzim-elégtelenséghez vezet.
Egyes egyének veleszületett enzim-elégtelenségben szenvedhetnek ami emésztési és anyagcserezavart eredményez.

A DigeZyme öt GMO-mentes, vegán, gyomornedvnek ellenálló, fermentációs folyamatból nyert enzimet tartalmaz:

 • Amiláz – kisebb egységekre bontja a szénhidrátokat, mint pl. keményítő és glikogén,
 • Proteáz – lebontja a fehérjét és támogatja az immunfunkciókat,
 • Laktáz – lebontja a laktózt (tejcukrot). Alkalmazása hasznos laktóz intolerancia esetén,
 • Celluláz – lebontja a cellulózt és a kitint, ami segíti a tápanyagok felszabadítását a gyümölcsökben és a zöldségekben egyaránt,
 • Lipáz – lebontja a lipideket és javítja a zsírt felhasználását, valamint támogatja az epehólyag egészséges működését is.

Miért a Digezyme?

Ez az enzimkomplexum segíti az emésztést és a tápanyag felszívódást kiegyensúlyozatlan táplálkozás, csökkent, károsodott hasnyálmirigyműködés vagy étel- intolerancia esetén. A Digezyme hozzájárul az általános egészségi állapot javításához és a tápanyagfelhasználás javitásához, fokozza az ásványi anyagok és vitaminok felszívódását.  Csökkenti az emésztetlen anyagok által okozott terhelést és segít minimalizálni a vastagbélben a méreganyagok mennyiségét, erősíti az immunrendszert, megkönnyíti a nyugodt alvást, fokozza  a mentális kapacitást, segít megszabadulni a túlsúlytól, valamint lassítja a bőr öregedését.

Mit mond a tudomány?

A DigeZyme multienzim komplexum GMO-mentes, széles hatáskörű enzimekből áll, amelyeket az Aspergillus oryzae fermentációs folyamatából nyernek, beleértve az amilázt, proteázt és lipázt. Ez az enzimcsoport lebontja a szénhidrátokat, fehérjéket és zsírokat, és mindhárom enzimcsoport ellenáll a gyomornedv hatásának, miközben megőrzi emésztési tevékenységét.
Az enzimek olyan katalizátorok, amelyek gyakorlatilag minden testfolyamatban részt vesznek, és amint azt korábban említettük, hiányuk betegséget okozhat. Az enzimek szervezetre gyakorolt mélyreható hatását szemlélteti az a német tanulmány, amely a karatésokról készült. Az enzimeket szedő csoport 7 nap alatt, míg a placebót szedő csoport 16 napon belül gyógyult a küzdősportban szerzett sérülésekből. Ez a tanulmány közvetlen kapcsolatot mutat a szervezet regenerációs képessége és az emésztőenzimek megfelelő jelenléte között a szervezetben.

Majeed et al. a DigeZyme® biztonságosságát és hatékonyságát vizsgálták 40 olyan beteg bevonásával, akiket véletlenszerűen (1:1 arányban) osztottak be a DigeZyme® -mel vagy placebóval (n = 20) történő 60 napos kezelésre. A funkcionális dyspepsiában szenvedő betegek étrendének DigeZyme®-mel történő kiegészítése jelentős javulást mutatott a betegség súlyosságában, a dyspepsiában és a gyomor-bél traktus tüneteiben, mint például az epigasztrikus fájdalom és diszkomfort, étkezés utáni puffadás, emésztési zavar, gyomorégés és hányinger, teltségérzet, korai jóllakottság, puffadás, böfögés vagy hányás étkezés után, míg a placebo-csoport nem mutatott ilyen javulást a vizsgálat végén.

 

Felhasznált források

https://www.becarre-natural.com/product/368/Digezyme

https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2017.4172

https://www.nutraingredients-usa.com/Article/2018/09/14/Study-supports-safety-and-efficacy-of-Sabinsa-s-DigeZyme-multi-enzyme-complex

Név:
Digezyme

Latin név:
Digezyme

Tartalomjegyzék

Kapcsolódó termékek

 • A NaturalSwiss DigestFX egy gondosan válogatott, természetes enzimeket tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.  7 fajta enzimet és 4 féle gyógynövény hatóanyagot tartalmaz az emésztési és puffadási problémák azonnali hatásáért: a papain és a bromelain a fehérjéket, a lipáz a zsírokat, a celluláz a növényi rostokat, a laktáz pedig a laktózt bontja. Elősegíti az emésztést laktóz intolerancia esetén.
  Hatóanyagai segítik az emésztést, valamint a tápanyagok lebontását. A benne található növényi összetevők támogatják a metabolikus folyamatokat és az esetleges emésztési panaszok enyhítését. Vegánok számára is alkalmas.

  Natural Swiss DigestFX®

  9790 Ft

  A NaturalSwiss DigestFX egy gondosan válogatott, természetes enzimeket tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.  7 fajta enzimet és 4 féle gyógynövény hatóanyagot tartalmaz az emésztési és puffadási problémák azonnali hatásáért: a papain és a bromelain a fehérjéket, a lipáz a zsírokat, a celluláz a növényi rostokat, a laktáz pedig a laktózt bontja. Elősegíti az emésztést laktóz intolerancia esetén.
  Hatóanyagai segítik az emésztést, valamint a tápanyagok lebontását. A benne található növényi összetevők támogatják a metabolikus folyamatokat és az esetleges emésztési panaszok enyhítését. Vegánok számára is alkalmas.