Nincsenek termékek a kosárban.
Hatás alapján: A máj egészsége
Gyógynövényes májvédő készítmény
4 990 Ft
A kizárólag természetes hatóanyag-tartalmú Swiss Detox Prime 2.0 egy növényi májvédő készítmény. Összetevői méregtelenítő és májsejt regeneráló hatással bírnak. A készítményben található máriatövis kivonat védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásai ellen, a kolin részt vesz egyes sejtmegújító folyamatokban, a C-vitamin pedig erősíti az immunrendszert.
Várható szállítási idő 1-3 munkanap
15000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás
A Swiss Detox Prime 2.0 olyan tisztán természetes összetevőket tartalmaz, mint a rendkívül hatékony antioxidáns szilimarin kivonat és a szabadgyök-gátló C-vitamin. Emellett megtalálható benne még a koleszterin és a zsírok felhasználásában fontos szerepet játszó, májvédő tulajdonságokkal bíró kolin. A készítmény növényi összetevőinek köszönhetően vegánok és vegetáriánusok számára is fogyasztható. Szinergikus, egymást erősítő hatóanyagai nem csupán a szervezet méregtelenítésében vesznek részt, de hozzájárulnak a máj sejtjeinek védelméhez és a vércukorszint csökkentéséhez is.
A máj szerepe kiemelten fontos az anyagcsere-folyamatokban, közvetlen befolyással bír a vércukorszintre. Szerepet játszik a vitaminok és hormonok anyagcseréjében, valamint a toxikus anyagok, mérgek lebontásában is. A máj képes egy bizonyos fokú regenerációra, azonban az egészségtelen életmód, a nem megfelelő táplálkozás és különösen a túlzott alkoholfogyasztás súlyosan károsíthatja.
1. Gyermekláncfű – Pitypanggyökér-kivonat (250 mg)
Méregtelenítő hatásairól ismert, a pitypanggyökér (Taraxacum officinale), hagyományos kedvenc a máj támogatására. Egy 2021-es tanulmány megerősítette, hogy a 250 mg-os pitypanggyökér jelentősen fokozza az epe és a máj termelődését, segítve a méreganyagok kiürülését és az emésztést—ezek a máj létfontosságú funkciói. Tanulmány, amelynek címe: “Protective Effects of Taraxacum officinale L. (Dandelion) Root Extract in Experimental Acute on Chronic Liver Failure”, a pitypanggyökér-kivonat májvédő hatásait vizsgálta. Az eredmények azt sugallják, hogy egy 250 mg-os napi adag emberi használatra is májvédő előnyökkel járhat. (Forrás: Protective Effects of Taraxacum officinale L. (Dandelion) Root Extract)
2. Kolin-bitartarát (207 mg)
A kolin elengedhetetlen a májban lévő zsírok lebontásához és a zsírmáj állapotának megelőzéséhez. A legújabb kutatások kiemelik, hogy a kolin napi 200 mg vagy annál magasabb dózisban szükséges a májfunkciók támogatásához és a zsírmájbetegség megelőzéséhez, különösen azok számára, akik étrendjükben kevés természetes kolinforrást fogyasztanak. Egy 2020-as áttekintés, amelynek címe: “Choline: The Underconsumed and Underappreciated Essential Nutrient”, kiemeli a kolin fontosságát a májfunkciókban, és rámutat arra, hogy sok ember nem éri el az ajánlott bevételi szintet. Az áttekintés hangsúlyozza, hogy a megfelelő kolinbevitel elengedhetetlen a májműködési zavarok megelőzéséhez, és különösen előnyös lehet azok számára, akik étrendjükben nem fogyasztanak elegendő természetes kolinforrást. (Forrás: Escholarship, Wallace, Taylor C; Choline Essential Nutrient)
3. Szilimarin – Máriatövis-kivonat, (hatóanyag tartalma 80%) (200 mg)
A máriatövis hatóanyaga, a szilimarin, híres májvédő (hepatoprotektív) tulajdonságairól. Egy 2022-es tanulmány szerint a 200 mg-os napi adag szilimarin hatékony a májsejtek regenerációjának támogatásában és az oxidatív stressz leküzdésében, kulcsfontosságú védelmet nyújtva a toxinok ellen. Tanulmány, amelynek címe: “Silymarin in Liver Diseases: Past, Present, and Future”, a szilimarin májvédő tulajdonságait vizsgálta. A tanulmány különféle adagokat elemzett, amelyek napi 140 mg-tól 600 mg-ig terjedtek, az adott kezelendő állapottól függően. Egy 200 mg-os napi adag az ajánlott tartományba esik, és hatékonynak tekinthető a máj egészségének támogatásában.(Forrás: Springer., Silymarin as Supportive Treatment in Liver Diseases)
4. C-vitamin (40 mg)
A C-vitamin erős antioxidáns, amely védi a májsejteket a szabadgyökök káros hatásaitól. Egy 2020-as tanulmány kimutatta, hogy a legalább 40 mg-os napi C-vitamin bevitel csökkenti az oxidatív stresszt, támogatva a máj egészségét és ellenálló képességét a környezeti toxinokkal szemben. (Forrás: frontiersin., Effects of Oral Vitamin C Supplementation on Liver Health )
5. MCT olajpor
Az MCT olajpor egy porított, közepes láncú zsírsavakat (Medium-Chain Triglycerides) tartalmazó táplálékkiegészítő. Ezek az MCT-zsírok gyorsabban emésztődnek és szívódnak fel, nem úgy, mint a többi, hosszabb láncú zsírok. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan alakuljanak át energiává, és a szervezet fel tudja használni. Az MCT fő előnye, hogy közvetlenül a májba kerül, ahol azonnal hasznosul, esetleg ketonokkál alakul. Mivel az emésztéséhez nem kell epesav, ezért nagyon népszerű az epe és máj problémákkal küzdők körében. Elősegíti a kiegyensúlyozott koleszterinszint elérését, támogatja a májat és annak működését.
Tanulmányok azt mutatják, hogy az MCT által biztosított ketonok csökkenthetik a máj túlterhelését, mivel a májnak kevesebb munkát kell végeznie a glükóz előállításában (glükoneogenezis). Ez elősegítheti a máj regenerációját olyan állapotokban, mint a zsírmáj (NAFLD) vagy alkoholos májkárosodás. (Forrás: Sciencedaily.,Közepes láncú trigliceridek megakadályozzák a zsírmájbetegséget )
Az összetevői között megtalálhatók a Gyermekláncfű gyökér (Taraxacum officinale) és a máriatövis is, melyeket évezredek óta alkalmazzák a máj különböző problémáinak kezelésére, mint például a hepatitisz, májzsugor vagy epe-kiválasztási zavarok. A máriatövis fő hatóanyaga a szilimarin nevű flavonolignán vegyület hatásos a májkárosodások megelőzésében, illetve a már kialakult tünetek mérséklésében. Lassítja a méreganyagok felvételét, serkentő hatása miatt fokozza a máj regenerációs képességét. A magasabb hatásfok elérése érdekében prémium minőségű, standardizált kivonatot tartalmaz, melynek ebből eredendően a szilimarin-tartalma magasabb a csupán magát a növényt, vagy annak a magját tartalmazó készítményeknél. A Swiss Detox Prime 2.0 napi adagja közel 100%-ban tartalmazza a szükséges kolin-bevitelt amely segíthet a májban lévő zsírok lebontásához. C-vitamin tartalma pedig erős antioxidánsként segít a szervezetben jelen lévő oxidatív anyagok lekötésében.
A készítmény hatóanyag-tartalma biztonságos és nem terheli feleslegesen a szervezetet. Használatát ajánljuk mindazoknak, akik szervezetüket szeretnék méregteleníteni, májkárosodással, májproblémákkal, vagy tartós emésztési zavarokkal küzdenek, májat megterhelő gyógyszereket szednek, egészségtelen életmódot (túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás, stb.) folytatnak.
A kolin-bitartarát a kolin és a borkősav vegyülete. A kolin egy vízben oldódó tápanyag, amely elengedhetetlen a testünk számára, fontos szerepet játszik a sejtmembránok szerkezetében. Bár kevés figyelmet kap a táplálkozás terén, rendkívül fontos szerepe van az emberi szervezet számára.
A máriatövis (Sylibum marianum) szintén régóta ismert és alkalmazott gyógynövény. A legenda szerint Mária teje ráfolyt a növényre, amikor Jézust szoptatta és ettől lettek fehér pöttyök rajta. Érdekesség ennek fényében, hogy a máriatövisnek tejfakasztó hatásai is vannak és a mai napig alkalmazzák ilyen célból. A máriatövist már Dioscorides görög orvos is említi feljegyzéseiben, illetve a római orvoslás szintén használta májproblémák gyógyítása során, ahogyan egy 1626-os, Matthiolus által írt orvosi könyv is említést tesz róla, ugyanígy, májvédő hatása kapcsán.
A C-vitamin, más néven aszkorbinsav vagy még kevésbé közismert nevén aszkorbát, olyan esszenciális tápanyag, mely a vízben oldódó vitaminok csoportjába tartozik. Annak ellenére, hogy létfontosságú az emberi szervezet számára, nem képes felhalmozódni a testben, mivel vízben oldódik és a vízzel távozik is a szervezetünkből. Az emberrel ellentétben különböző állatok, mint például a kétéltűek, hüllők, néhány madár és emlős, képesek glükózból C-vitamint előállítani, azonban az emberi szervezetben az L-gulono-g-lakton-oxidáz enzim hiánya miatt nem lehetséges. Ezért az embereknek, hasonlóan a tengerimalacokhoz és más főemlősökhöz, folyamatosan pótolniuk kell ezt a vitamint. Az ajánlott napi mennyiség legalább 6 mg, hogy elkerüljük a skorbut kialakulását, ami a C-vitamin-hiány miatt a kollagén-szintézis károsodásához vezet és súlyos tünetekkel jár.
A valóságban azonban sokkal nagyobb mennyiségű C-vitaminra van szükségünk, mint a tízszerese a minimum ajánlásnak, ami 60 milligramm. Az optimális mennyiség hosszú ideje vita tárgya szakemberek között. Sokáig tartotta magát az 500 mg/nap ajánlás, de néhány szakértő szerint ez sem elegendő. Linus Pauling, a Nobel-díjas kutató, 3000 milligrammot javasolt napi bevitelként a rák megelőzése érdekében, saját maga pedig 18 ezer milligrammot fogyasztott naponta. Szent-Györgyi Albert, aki az elsők között azonosította a C-vitamint és érte kapta a Nobel-díjat, naponta 1000 mg C-vitamint fogyasztott, betegsége esetén pedig 8000 mg fölé emelte az adagot. Érdekesség, hogy mindkét tudós 93 évig élt, így esélyes, hogy a C-vitaminnak köze volt hozzá.
A C-vitamin nagyon érzékeny a hőre és a fényre, így magas hőmérséklet vagy erős fény hatására könnyen lebomlik. Ennek okán javasolt a C-vitamint tartalmazó élelmiszereket frissen, nyersen, legfeljebb párolva fogyasztani. Nem véletlenül mondják, hogy a főzés hatására csökken a zöldségek vitamintartalma. A C-vitamint magas mennyiségben találhatjuk meg vörös és lilabogyós gyümölcsökben, zöldlevelű zöldségekben, citrusfélékben és algákban. A leggazdagabb C-vitamin-források közé tartoznak az acerola, csipkebogyó, chili paprika, áfonya, petrezselyem, spenót, kelkáposzta, kivi, brokkoli, kelbimbó, citrom, papaya, eper és narancs. A frissen vásárolt C-vitamint tartalmazó gyümölcsöket és zöldségeket legfeljebb 3-4 napig tároljuk felvágás nélkül, napfénytől védett helyen.
A NaturalSwiss termékekhez a világ minden tájáról felhasználunk gyógynövényeket, melyeket a hagyományos népi gyógyászatban esetenként már több ezer éve alkalmaznak. Amellett, hogy természetes alapanyagokról van szó, a modern tudomány vívmányait sem hagyhatjuk figyelmen kívül, ezért nem az egész növényt, hanem annak kivonatait, értékes részeit használjuk fel. A kivonatok teszik lehetővé, hogy kisebb mennyiséggel is elérjük a kívánt hatásokat. A gyógynövények nagy előnye, hogy általában több különböző problémára is megoldást kínálnak. Legyen szó emésztési panaszokról, immunerősítésről vagy éppen méregtelenítésről, az itt található gyógynövények valamelyike biztosan segíteni fog.
Orvosokból, táplálkozási szakértőkből és molekuláris biológusokból álló csapatunk innovatív, kiváló minőségű termékeket fejleszt, amelyek tudományos eredményeken alapulnak. Nagy jelentőséget tulajdonítunk a minőségnek, és előszeretettel építjük be termékeinkbe a bio összetevőket. Emellett független laboratóriumi vizsgálatokat is végzünk, hogy termékeink megfeleljenek a legmagasabb minőségi előírásoknak.
Nagy jelentőséget tulajdonítunk összetevőink minőségének és annak, hogy hatásuk tudományosan bizonyított. Ezért ide linkeljük a termékünk összes összetevőjére vonatkozó releváns tanulmányt.
Még nincsenek értékelések.
Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük
Szöveges értékelésed *
Név *
E-mail *
A nevem, e-mail címem, és weboldalcímem mentése a böngészőben a következő hozzászólásomhoz.
Küldés
Δ