Gyógynövények és összetevők
Örménygyökér kivonat – Inula helenium
Az örménygyökér (Inula helenium) már az ókori görögök számára is ismert gyógynövény volt. Közép-Ázsia területéről származik, a görög mitológia szerint […]
Bojtorján – Arctium lappa
A bojtorján (Arctium lappa) sokak számára nem több puszta gyomnál, mely ráadásul igen erőszakos tud lenni. A népi gyógyászat viszont […]
Digezyme
A Digezyme® a Sabinsa által kifejlesztett készítmény, amely 5 féle enzimet, alfa-amilázt, laktázt, proteázt, lipázt és cellulázt tartalmaz. A megfelelő emésztés […]
Koriander mag – Coriandrum sativum
A koriander (Coriandrum sativum) a konyhában nagy népszerűségnek örvendő fűszer, amely kissé csípős ízt kölcsönöz az ételeknek. Magját és friss […]
Gránátalma héj (Punica granatum)
A gránátalma (Punica granatum) eredetileg Perzsiából származik, de ma már szerte a világon termesztik, különösen a Közel-Keleten, a mediterrán térségben […]
Zöld tea – Camelia sinensis
A zöld tea (Camelia sinensis) manapság az egyik legnépszerűbb itallá nőtte ki magát. Nem pusztán teaként, de aromaként csupán az […]
Ginzeng – Panax ginseng
A ginzeng, (Panax ginseng) pontosabban a ginzeng gyökér évezredek óta ismert gyógynövény. Kelet Ázsiában ismerik évezredek óta, Európa területén csupán […]
Lactococcus lactis subsp. lactis
A Lactococcus lactis egy gram-pozitív baktérium, amelyet széles körben használnak fermentált ételek, joghurtok, sajtok gyártására. A L. lactis sejtek olyan coccusok, amelyek párokban és rövid […]
Madárberkenye kivonat – Sorbus aucuparia
A madárberkenye (Sorbus aucuparia) vagy másnéven hegyi kőris egy Európa területén őshonos faj, mely mára már a világ nagy részén […]
Articsóka kivonat – Cynara scolymus
Az articsóka (Cynara scolymus) már az ókori ember számára is ismert gyógynövény volt, hiszen a rómaiak és a görögök is […]
Tudja milyen panaszai vannak, de nem tudja melyik gyógynövény lenne az ideális rá? Tekintse meg blogunkat, ahol sorra vesszük a különböző emésztéssel összefüggő betegségeket és azok természetes gyógymódjait.