Gyógynövények és összetevők
Amla – Emblica officinalis
Az amla (Emblica officinalis) vagy más néven indiai egres az Ayurvedában előszeretettel alkalmazott gyógynövény, mely az indiai mitológia szerint az […]
Bojtorján – Arctium lappa
A bojtorján (Arctium lappa) sokak számára nem több puszta gyomnál, mely ráadásul igen erőszakos tud lenni. A népi gyógyászat viszont […]
Örménygyökér kivonat – Inula helenium
Az örménygyökér (Inula helenium) már az ókori görögök számára is ismert gyógynövény volt. Közép-Ázsia területéről származik, a görög mitológia szerint […]
Izsóp levél kivonat – Hyssopus officinalis
Az izsóp (Hyssopus officinalis) a mentával rokon, Dél-Európa területén őshonos gyógynövény. Ősszel kék virágokat hoz, a zsidó kultúrában pedig szent […]
Cikória gyökér – Cichorium intybus var. Foliosum
Aki ivott már macikávét, annak nem kell sokat ecsetelni milyen ízű a cikória. Persze nem csupán a macikávéban, hanem világszerte […]
Rózsagyökér – Rhodiola rosea
A rózsagyökér (Rhodiola rosea) egy nagyjából 35-40 cm magasra növő cserje mely Európa, Ázsia és Észak-Amerika sarkköri területein őshonos. Jól […]
Koriander mag – Coriandrum sativum
A koriander (Coriandrum sativum) a konyhában nagy népszerűségnek örvendő fűszer, amely kissé csípős ízt kölcsönöz az ételeknek. Magját és friss […]
Zsálya kivonat – Salvia officinalis
A zsálya (Salvia officinalis) már az ókori ember számára is ismert növény volt. Használták mind fűszernövényként, ételek ízesítésére, mind pedig […]
Tulsi – Ocimum sanctum
A tulsi (Ocimum sanctum) egy Dél-Kelet Ázsia és főként India területén őshonos növény mely „szent bazsalikom” néven is ismert. Nem […]
MCT por
Az MCT közepes láncú triglicerideket (Medium-Chain Triglycerides) tartalmaz por formában. Ezek a zsírsavak gyorsabban emészthetők és szívódnak fel, mint a […]
Tudja milyen panaszai vannak, de nem tudja melyik gyógynövény lenne az ideális rá? Tekintse meg blogunkat, ahol sorra vesszük a különböző emésztéssel összefüggő betegségeket és azok természetes gyógymódjait.